Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management

Op woensdag 13 november organiseerden we voor onze opdrachtgever USU twee ronde tafel events met als thema “Agile IT Service Management”.
Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management, Stefan Habitzreuther, Managing Director van USU

Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management

Op woensdag 13 november organiseerden wij voor onze klant USU een tweetal ronde tafel events met als thema “Agile IT Service Management”. Het ronde tafel model werd gekozen om zoveel mogelijk interactie met en tussen de deelnemers mogelijk te maken.

Vertegenwoordigers van IT-afdelingen uit grote en kleine ondernemingen konden luisteren naar en meepraten over de verbeterde de effectiviteit en efficiëntie van IT door wendbaar denken en handelen binnen de Operations kant van het DevOps model.

De opening werd verricht door Stefan Habitzreuther, Managing Director van USU die een korte introductie over de USU Group gaf.

ITIL® 4 maakt IT Service Management flexibeler

Markus Bause, CEO van de consulting en opleidingsorganisatie SERVIEW gaf de aanwezigen inzicht in de wijzigingen binnen het Best Practices-raamwerk ITIL® , waardoor de aansluiting met ontwikkelingen als IT4IT, Agile, DevOps en Lean wordt gerealiseerd.

Deze aanpassing was nodig omdat in de praktijk IT-ontwikkelafdelingen volop gebruik maken van Agile, DevOps en Lean, maar er nog niet voldoende aansluiting wordt gevonden met IT-operations.

Waar de ontwikkelafdeling onder druk staat om snel applicaties aan te passen of nieuw te bouwen, staat de operations afdeling onder druk om IT met minimaal risico en tegen de laagst haalbare kosten te laten werken.

Agile Request Management voor Cloud Services

Matthias Vianden, Director (IT, Development, and Operation) van USU onderneming Aspera gaf een voorbeeld met betrekking tot de toepassing van Agile technieken bij het afsluiten van software licentie overeenkomsten bij ondernemingen.

In het voorbeeld werd aangegeven hoe een Agile aanpak bij het afsluiten van Office365 overeenkomsten een effectieve besparing en een grotere flexibiliteit kan opleveren.

Natuurlijk kan Aspera u ook helpen bij het besparen op Salesforce-, Oracle- en SAP- SaaS-overeenkomsten.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Cloud Infrastructuur Automatisering support voor DevOps-teams

Martin Landis, Business Unit Manager Product Marketing van USU ging in op de spanning tussen development en operations in een DevOps team. Vanuit Development wordt geprobeerd gewenste changes zo snel mogelijk te realiseren, terwijl van Operations zo min mogelijk verstoring wordt nagestreefd.

In huidige Cloud omgevingen kan momenteel zoveel worden geautomatiseerd dat verstoringen kunnen worden vermeden of minimaal zijn. Zo kan tijdens de ontwikkeling via service requests automatisch de gewenste omgeving aangevraagd, ingericht en beschikbaar worden gemaakt. Hiervoor kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de USU producten Valuemation en Leutek.

Bezoek onze USU pagina of neem contact met ons op voor meer informatie!

Agile Service Management logistieke dienstverlener

Ter afsluiting werden de ervaringen besproken van logistieke dienstverlener Hamburg Süd. Die binnen haar organisatie een verschuiving heeft gerealiseerd van producten naar services.

Hoewel tools deze verschuiving natuurlijk hebben ondersteund bleek de rol van een “sponsor” uit het management cruciaal.

USU en NextSales

USU heeft NextSales gevraagd om haar vertegenwoordiging in de Benelux-regio te doen (Sales Outsourcing).

In het kader van het opbouwen van naamsbekendheid werden op 13 november 2019 de eerste twee ronde tafel bijeenkomsten gehouden, zoals in deze terugblik ronde tafel Agile IT Service Management is te lezen.

Lees meer over de samenwerking met USU

Wat is Sales Outsourcing?

Deel:

Meer berichten

Sales Outsourcing Value Tech Everyday

Sales Outsourcing Value Tech Everyday – Nederland

Value Tech Everyday ondersteunt CFO’s bij het begrijpen en beheren van IT-kosten! Na het uitvoeren van een Marktscan Nederland, heeft Value Tech Everyday NextSales gecontracteerd via een Sales Outsourcing om op te treden als hun verkoopafdeling.

Verlenging Sales Outsourcing met Innovaway

Verlenging Sales Outsourcing met Innovaway

NextSales’ relatie met Innovaway begon in 2017. Na een Markt Scan en een Lead Generatie overeenkomst, zijn we in 2019 een Sales Outsourcing aangegaan. Vandaag zijn we verheugd om de verlenging van de Sales Outsourcing met Innovaway aan te kondigen.

Markt Scans en Sales Outsourcing voor CYPHER LEARNING

Markt Scans en Sales Outsourcing voor CYPHER LEARNING

CYPHER LEARNING is ’s werelds toonaangevende leermanagementsysteem voor scholen en bedrijven die miljoenen gebruikers in meer dan 20.000 organisaties bedient. NextSales is gecontracteerd om Markt Scans en Sales Outsourcing uit te voeren.