Markt informatie

Europese Unie

De Europese Unie

Niet vergelijkbaar met de VS

De Europese Unie is net als de Verenigde Staten één grote markt. Toch zijn er nogal wat verschillen:

De Europese Unie bestaat uit 27 landen die allemaal hun eigen taal (talen) en cultuur hebben en toch een markt vertegenwoordigen van 15,3 biljoen euro.

Het grootste culturele verschil bij zakendoen is dat Europeanen meer waarde hechten aan bestaande relaties en vertrouwen.

In sommige andere culturen wordt meer waarde gehecht aan de specifieke kenmerken van de deal en contractuele regelingen.

Zaken doen in Europa heeft te maken met relaties en vertrouwen!

Wij helpen onze klanten te winnen in de

Europese Markt

European Market: Start in the Benelux

Start in de Benelux

Uw bedrijf wil groeien en ziet kansen in Europa. Misschien heb je al een vestiging in een Europees land. Als je in Europa wilt groeien, begin dan in de Benelux. In de Benelux vindt u de grootste haven van Europa, de Europese Commissie, het Europees Parlement, Eurojust, Europol, de Europese Investeringsbank, de European Fine Art Fair en nog veel meer.

De Benelux is een regionale intergouvernementele samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg.

De hoofdstad van België, Brussel is ook de hoofdstad van Europa sinds 1997 en de zetel van veel Europese instellingen. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en het Europees Defensieagentschap (EDA) zijn slechts enkele voorbeelden.

Nederland wordt door veel landen gezien als de poort naar Europa (en vaak ook als de poort naar de wereld). Denk maar aan de haven van Rotterdam, internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof en de OPCW in Den Haag.

Het internationaal georiënteerde Luxemburg is een van de meest welvarende landen ter wereld.

Meer informatie